"Συνάντηση εργασίας για τη διερεύνηση δυνατότητας κατασκευής Λιμνοδεξαμενής στην περιοχή Ασκύφου"

Σήμερα 12 Ιανουαρίου έλαβε χώρα στα γραφεία του Οργανισμού συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους του  Δήμου Σφακίων κατά την οποία έγινε παρουσίαση  Γεωφυσικής Έρευνας  που πραγματοποιήθηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης και αφορά τη διερεύνηση δυνατότητας κατασκευής Λιμνοδεξαμενής στην περιοχή Ασκύφου.‏ Όπως κατέληξαν αμφότεροι οι αρμόδιοι φορείς θα συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία με σκοπό τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την υλοποίηση του έργου στο απώτερο μέλλον.

"Εκπαίδευση εργαζομένων Οργανισμού για την παροχή πρώτων βοηθειών"

Στα πλαίσια της Οριζόντιας πολιτικής που εφαρμόζεται από τον  Οργανισμό  για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε σήμερα 23 Δεκεμβρίου στο κτίριο του ΟΑΚ πρόγραμμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης όσον αφορά τη χρήση απινιδωτή και την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

''19.06.2015 Συνάντηση εργασίας με τις Δ.Ε.Υ.Α. των Δήμων Ηρακλείου Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου"

 
Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου, μεταξύ του Οργανισμού του Αναδόχου και των εμπλεκομένων Δήμων και των Δ.Ε.Υ.Α. τους, μία ακόμα συνάντηση εργασίας σχετικά με την ολοκλήρωση τη δοκιμαστική και την παραγωγική λειτουργία του έργου ''Υδρευση Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου από το Φράγμα Αποσελέμη".
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η αποστολή στους συμμετέχοντες , με τη φροντίδα του Οργανισμού, ενός σχεδίου κανονισμού του διυλιστηρίου ,εντός της εβδομάδας , όπως και η ενημέρωση τους για την επίλυση των τεχνικών και διαδικαστικών θεμάτων που επηρεάζουν καταληκτικές προθεσμίες .

Συμμετοχή του Οργανισμού στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο "SafeChania 2015: Το τρίγωνο της γνώσης στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας"

   

    

Το  διεθνές επιστημονικό συνέδριο "SafeChania 2015: Το τρίγωνο της γνώσης στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας"  πραγματοποιήθηκε το διάστημα 10-12 Ιουνίου 2015 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο Παλιό Λιμάνι Χανίων με συμμετοχή του Οργανισμoύ Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. με σχετική παρουσίαση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κύριο Λευτέρη Κοπάση  για την ασφαλή λειτουργία και ενόργανη παρακολούθηση των φραγμάτων όπως επίσης και με τη λειτουργία  εκθεσιακού περιπτέρου του Οργανισμού, για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ασφαλή λειτουργία και τη διαχείριση των φραγμάτων. 

 

    

 

 

"03.02.15/Σύσκεψη στα γραφεία της Λότζιας Ηρακλείου για το φράγμα Αποσελέμη"

Τεχνική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Λότζιας Ηρακλείου την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου με θέμα το έργο Φράγμα Αποσελέμη και την πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Απριλίου. Όπως ενημέρωσε ο διευθυντής Υδραυλικών Έργων του Ο.Α.Κ. κ. Μάρκος Πατρελάκης στο τέλος Απριλίου θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία μέρος του διυλιστηρίου με δυνατότητα επεξεργασίας 40 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού ημερησίως για το δήμο Ηρακλείου ενώ στο τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η δοκιμή για το σύνολο του έργου με την επεξεργασία να φτάνει τα 110 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού ημερησίως. Απαιτείται όμως δοκιμή ενός ή δύο μηνών πριν δοθεί το νερό για κατανάλωση.

Διαβάστε Περισσότερα

"21.01.15/ Σύσκεψη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για την άνοδο των υδάτων στο φράγμα Αποσελέμη"

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης το πρωί της Τετάρτης, έπειτα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα και Προέδρου του Οργανισμού Ανάπτυξης Ο.Α.Κ. Α.Ε. Κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη,με θέμα την  άνοδο των υδάτων στο φράγμα του Αποσελέμη.

Διαβάστε Περισσότερα

"14.01.15/ Επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Γ.Σταθάκη στον Ο.Α.Κ."

Τα γραφεία  του Οργανισμού επισκέφθηκε την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 ο υποψήφιος  βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κύριος Γεώργιος Σταθάκης συνοδευόμενος  από τα στελέχη του ψηφοδελτίου του Νομού Χανιών κυρία Ε.Βαγιωνάκη,κύριο Κ.Διάκο,κύριο Α.Μπαλωμενάκη,και τον κύριo Α.Παπανδρέου.

Διαβάστε Περισσότερα

Ημερίδα στα πλαίσια ολοκλήρωσης του προγράμματος ΑΚΤΑΙΑ

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Ο.Α.Κ. Α.Ε. στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος "ΑΚΤΑΙΑ" (Ανάπτυξη νέων μεθόδων για την ποσοτικοποίηση και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής στις Ανατολικές Ακτές της Νήσου Κρήτης) διοργανώνει ημερίδα την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου και ώρα 9 π.μ. στην αίθουσα 1, στο κεντρικό κτίριο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας Ι.Τ.Ε στα Βασιλικά Βουτών.

Διαβάστε Περισσότερα

"20.01.15/ Επίσκεψη του βουλευτή Ηρακλείου κ. Β.Κεγκέρογλου στον Ο.Α.Κ."

Τα γραφεία του Οργανισμού επισκέφτηκε την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κύριος Βασίλης Κεγκέρογλου στα πλαίσια σύναψης συνεργασίας με στόχο την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο "Αποκατάσταση και συντήρηση  των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Χανίων".Ο Ο.Α.Κ. ως φορέας υλοποίησης του έργου προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί από το κράτος με το ποσό των 300.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα

"22.12.14/ Επίσκεψη του βουλευτή Χανίων κ. Μ.Βολουδάκη στον Ο.Α.Κ."

   

Τα γραφεία του Οργανισμού επισκέφθηκε τη Δευτέρα 22  Δεκεμβρίου 2014 ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μ.Βολουδάκης για την ενημέρωση του ιδίου από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ. Λ.Κοπάση για  το ρόλο του Οργανισμού ως Γ.Ο.Ε.Β.(Γενικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων)μετά  την  αποδοχή της σχετικής τροπολογίας  που κατατέθηκε από τον κ.Βολουδάκη.

Διαβάστε Περισσότερα

Περισσότερα Άρθρα...